Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin dün yaptığı açıklamada, para politikasının istihdam yaratma üzerinde odaklanması gerektiğini söylemesi ve Güney Kore'de Tüketici Güvenindeki iyileşme uluslararası piyasaları olumlu etkiliyor. Asya hisse senetleri altı haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirirken, Kore para birimi won ralli yaptı.

MSCI Asya Pasiifik Endeksi Tokyo saati ile 11:11'de yüzde 1.3 yukarıda seyrediyordu. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı, endeksin dün yüzde 1.4 yükselmesinin ardından yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Nikel yüzde 1 yükselirken, kurşun yüzde 0.1 prim yaptı. Won son altı günde ilk kez değer kazandı. Dolar euro karşısında, Fed'in ekonomiye bol miktarda dolar vereceği beklentisi ile bu ayın en düşük seviyesi yakınlarında işlem görüyor.

Bugün açıklanacak olan verilerden, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, ABD'de tüketici güveninin son bir yılın en yüksek seviyesini korumasıve konut fiyatlarının Ocak ayında son bir yılın en yavaş düşüşünü göstermesi bekleniyor. Güney Kore'de tüketici güveni, ABD ekonomisindeki iyileşme işaretleri ve Avrupa'da borç krizinin çözümüne yönelik adımlardan dolayı son dört ayın zirvesine çıktı.

Tokyo'da Shinkin Asset Management Co. kıdemli fon yöneticisi Tomomi Yamashita, "Fed'in para politikasını gevşetme yoluyla ekonomiyi destekleme şeklindeki duruşu ve piyasaya likidite vermesi, piyasa bekleyişlerini güçlü bir şekilde destekliyor" dedi ve "Avrupa borç krizine yönelik endişeler uzaklaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.