Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisinin iyileştiğine dair işaretler ve Avrupa'daki borç krizinin çözümüne yönelik gelişmeler bakırı destekliyor.

3 ay teslim metal Londra Metal Borsası'nda ton başına yüzde 0.2 artışla 8,550 dolardan işlem gördü. Metal ilk 3 ayda yüzde 12 değer kazandı. Bu, 31 Aralık  2010'da sona eren çeyrekten beri en büyük yükseliş. Mayıs teslim metal Comex'te ise ufak değişimle 3.8865 dolar/lb oldu.

Fed Başkanı Bernanke'nin dün işsizlikteki düşüşün cesaret verici olduğunu ve iş gücü piyasasındaki gelişmelerin pozitif bir bakış açısıyla izlendiğini ancak emek piyasasının desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Gelen açıklamalarla Asya'da borsalar 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri Mark Pervan ve Natalie Robertson, bugünkü raporlarında risk iştahının açıldığını ve bakır fiyatlarının belli bir aralık arasında gidip gelmesini beklediklerini ifade etti.

Piyasalarda ABD'de açıklanacak veriler de yakından takip ediliyor. Ülkede Şubat'ta dayanıklı tüketim malları siparişlerinin artması bekleniyor.