Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İnsan kaynakları çözümleri firması İsviçre merkezli Adecco ile iş ve ekonomi dergisi Capital işbirliğinde düzenlenen Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2011 Araştırması'nda dereceye giren şirketlere ödülleri, gerçekleştirilen törenle verildi.

Türkiye'nin en beğenilen üç şirketi Turkcell, Garanti Bankası ve Arçelik oldu. Bu şirketleri Koç Holding ve Eczacıbaşı Topluluğu izledi.

İlk 3'ü zirveye taşıyan kriterler arasında ise teknoloji kullanımı ve yenilikçilik öne çıktı.

Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv ödül töreninde yaptığı konuşmada, zamanın artık ''Türkiye'nin zamanı'' olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye'deki dinamizmi başka hiç bir ülkede görmüyorum. İnanın dün yemek yediğim restoranda bile, Türkiye ekonomisindeki dinamizmi, yaratıcılığı, servisi, mükemmeliyete olan hırsı görüyorum. Ve bunun bütün sektörlerde yansıdığını da görüyorum. Kendi sektörümüzde de, beş altı sene önce bunu düşündüğümüzde hayal edemezdik. O yüzden iş dünyasındaki başarının, farklılaşmaktan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Fakat farklılaşmayı gerçekleştirmek için inovasyonu, teknolojiyi kullanmak gerekiyor''diye konuştu.

Gecede sektör birincisi şirketlere de ödülleri takdim edildi.

İş dünyasına göre ideal şirket kriterlerinde ilk sırada, yüzde 35,6 ile hizmet ve ürün kalitesi geliyor. Bunu yüzde 35,1 ile müşteri memnuniyeti, yüzde 30,4 ile güvenilir şirket olma, yüzde 23,8 ile yönetim kalitesi ve şeffaflığı, yüzde 22,6 ile yenilikçilik takip ediyor. Bu kriterler arasında finansal sağlamlık yüzde 21,4, çalışan memnuniyeti ise yüzde 20 pay aldı. Üst düzey yöneticilere göre itibarlı şirket olmanın yolu, kalite, yenilikçilik ve güvenirlikten geçiyor.