Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ABD'nin toparlanması için hâlen daha gevşek para politikasına ihtiyaç olduğunu söylemesi Japon ihracatçıların görünümünü destekledi; Japon hisseleri değerlendi.

Satışlarının yüzde 80'ini yurtdışında kaydeden otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 2.9 primlendi. Piyasa değeri bakımından Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UJ Financial Group Inc., Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Avrupa'daki borç krizini kontrol altına almak için daha fazla çaba göstermeye hazır olduklarının sinyalini vermesi üzerine yüzde 2.8 değer kazandı. Sumitomo Metal Mining Co., yeni altın mevduatları keşfetmesinin ardından yüzde 7 yükseldi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.8 kazançla 10,193.43 puana yükseldi ve 11 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. Endeks, neredeyse geçtiğimiz yılki deprem, tsunami ve nükleer krizden bu yana kaydettiği kayıpları geri aldı. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 1.8 artışla 866.76 puana çıktı ve endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 10 altında kaldı.

Fed'in ekonomik toparlanmayı destekleyici duruşu ve piyasaya likidite eklemesinin risk iştahını artırdığını belirten Shinkin Asset Management Co.'nun kıdemli fon yöneticilerinden Tomomi Yamashita, Avrupa'daki borç krizine ilişkin kaygıların da azaldığını söyledi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri de bugün yüzde 0.1 yukarıda seyrediyor. S&P 500 Endeksi dün Bernanke'nin bir konuşmasında işsizlik oranlarının düşmekte olmasından memnun olduğunu, ancak ekonominin hâlen daha desteğe ihtiyacının bulunduğunu söylemesinin ardından yüzde 1.4 yükseldi.