Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin ve Fatma Cengiz arasındaki telefon görüşmelerine ilişkin kayıtlarının dinletilmesine tepki göstererek salonu terk etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Başbuğ'a, mahkeme heyeti tarafından ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Fatma Cengiz arasında geçen telefon kayıtları dinletildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bu kayıtlarda Başbuğ'dan bahsedildiğini belirterek, ''Bunları tanıyor musunuz?'' diye sordu.

Başbuğ da tanımadığını söyledi.

Başkan Özese, ardından Şahin ile Cengiz arasında geçen ve duruşmayı izleyenler arasında gülüşmelere neden olan telefon kayıtlarını dinletti.

Özese, ''Burada malzemelerden söz ediliyor. İkide bir şarj edildiğini söylüyor'' dedi.

Başbuğ da bu kayıtlara ilişkin sorulara yanıt vermeyerek, ''Burası ciddi bir mahkeme. Yalnız magazinleşti. Bu Türk adaletine şaibedir. İbrahim Şahin ile Fatma Cengiz'i benden daha iyi tanıyorsunuz'' diye tepki gösterdi.

Başbuğ'un bu sözleri salondaki izleyiciler alkışlayınca Başkan Özese uyarı yaparak, ''Burası ciddi bir mahkeme. Yargılama yapıyoruz. Dışarı çıkartırım'' dedi.

Başbuğ ise ''Bu mu ciddi oturum? Lütfen çıkartın Başkan. Yalnız konuşmada ismi geçenleri de buraya çağırın'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tekrar aynı kişiler arasındaki başka bir telefon ses kaydını dinletince de Başbuğ buna tepki göstererek duruşma salonunu terk etti.

Salonda tekrar alkışlar olunca Başkan Özese duruşmaya ara vererek, alkışlayanların tespit edilmesini istedi.