Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bankanın likidite desteklerinin yatırımcı güvenini desteklemesinin ardından Euro Bölgesi hükümetlerinin de önlemleri kararlı bir şekilde sürdürmesi gerektiğini savundu.

AMB'nin 1 trilyon euronun üzerindeki nakit enjeksiyonunun piyasaları sakinleştirdiğini belirten Draghi, ancak ekonomik, parasal ve mali sorunların hepsini bir arada çözebilecek tek bir kurumun olmadığını söyledi. Berlin'de konuşan Draghi, "Şu anki istikrar sağlama dönemi bizi rehavete sokmamalı" dedi.

Euro Bölgesi maliye bakanları 30 Mart'ta Kopenhag'ta toplanıyor ve Almanya Başbakanı Angela Merkel dün ilk kez kurtarma fonunun genişletilmesine izin verebileceklerine işaret etti. Merkel, geçici ve kalıcı kurtarma fonlarının paralel bir şekilde götürülmesine izin verebileceğini söyledi. Almanya Başbakanı aynı zamanda İspanya ve Portekiz'in kırılganlığına dikkat çekerek, Almanya'nın gelecekteki zorluklara karşı duruşuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) girişin artırıldığına ve ödemelerin, kalıcı fonun tam kapasitesine ulaşabilmesi için hızlandırılacağına dikkat çeken Draghi, üye ülkelerin Euro Bölgesi ve küresel kurtarma fonlarını güçlendirmek için önemli adımlar attığını söyledi.