Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde, havayolu ve bakacılık gibi hizmet sektörü şirketlerinin üretimindeki düşüşün etkisi ile, ilk açıklanan rakamın daha da üzerinde daraldı.

İngiltere'de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2011 yılının dördüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3 daraldı. İlk açıklamada, daralma yüzde 0.2 seviyesinde olduğu duyurulmuştu. Bloomberg News'un anketine katılan 32 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, ekonominin yüzde 0.2 daralması bekleniyordu.

Son veriler, Maliye Bakanı George Osborne'un dün yaptığı açıklamada İngiltere'nin şimdi toparlanma yolunda olduğunu açıklaması ile birlikte, ekonominin yılın ilk çeyreğinde büyümeye döndüğünü işaret ediyor. Osborne, 21 Mart'ta sunduğu bütçede, işletmeleri yatırıma ve istihdam artırmaya  teşvik etmek için şirketlere ve yüksek geliri olanlara vergi indirimleri getirmişti.

Londra'da Nomura International Plc ekonomistlerinden Philip Rush, "Halen, zayıf olmasına karşın, mevcut trendin resesyondan ziyade büyüme yönünde olduğunu düşünüyoruz" dedi.