Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ING Groep NV ve Mig Bank teknik analistlerine göre, ABD teknoloji hisse senetleri, 10 yıl önceki dot-com çöküşünden sonra görülen kayıpların düzeltmesi tarafından oluşturulan direnç seviyelerini görmesinin ardından en az yüzde 10 geri çekilebilir.

İsviçre'nin Neuchatel kentinde Mig Bank teknik analistlerinden Ron William, teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Bileşik Endeksi'nin muhtemelen 2,704 puan civarındaki 200 günlük hareketli ortalamasına düşeceğini söyledi. Nasdaq dün yüzde 0.9 yükselerek 3,119.70 seviyesine çıktı ve bu yılki kazancını yüzde 20'ye yaklaştırdı.

William, "Nasdaq'taki hızlanma, pozitif olmasına karşın, kısa vadede sürdürülemez" dedi ve "Endeks, çöküşten sonraki kaybının tam orta noktasındaki kilit tarihi fiyat seviyesini test ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Mart 2000'deki zirvesinden Ekim 2002'deki en düşük seviyeye kadar gerçekleştirdiği kayıpların yarısını geri aldı. William, endeks için bir sonraki direnç seviyelesinin ya da daha da yükselişe sınır çekecek tavan seviyesinin 3,120 olduğunu ve destek seviyesinin ise 2,900'de bulunduğunu söyledi.

Hollanda'nın Amsterdam kentinde ING kıdemli teknik analisti Roelof-Jan Van den Akker, Apple Inc. hisselerindeki güçlü yükselişlerin desteği ile 2002 yılının ilk çeyreğinden bu yana en iyi  çeyrekdçnem performansını gösteren Standard & Poor’s 500 Enformasyon Teknoloji Endeksi'nin yukarı bir fiyat kanalı içinde direnç seviyesine ulaştığını ve 435-430 puan bölgesine düşebileceğini belirtti. Endeks dün 502.11 puandan kapandı.