Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın borçlanma oranı artmasının Avrupa'nın üstündeki kara bulutların ortadan kalkmadığına dair endişeleri artırması ve Fed'in daha fazla parasal teşviğe dair umutları söndürmesi ile Avrupa Borsaları üçüncü hafta kaybını verdi.

Bankacılık hisseleri düşüşlere öncülük etti. Banca Popolare di Milano Scarl ve UniCredit SpA hisseleri bu hafta en az yüzde 12'şer değer kaybettiler. Peugeot SA hisseleri yüzde 10 düştü. Cairn Energy Plc hisseleri ise yüzde 3.7 yükseldi.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 1.6 kayıpla bu hafta 259.07 seviyesinden kapandı. Avrupa Merkez Bankası'nın bankalara 1 trilyon euro dağıtacak olması ve ABD'nin tahminlerin üstünde gelen ekonomik verileri ile gösterge endeksi 2006'dan beri ilk çeyrek performansını göstererek ilk çeyrekte yüzde 7.7 tırmandı.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 16'sı bu haftayı ekside kapattı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 3 gerilerken İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.8 düştü. Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 2.5 kayıp verdi.