Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki Tüketici Güvenindeki artışı gerekçe göstererek otomobil ve kamyon satışlarının 2012'de artacağını öngören Toyota Motor Corp., ABD'deki 2012'ye ait satış tahminini 13.6 milyon araçtan 14 milyonlara çıkardı.

Tüketici güveninde ilerleme gördüklerini ve artan yakıt fiyatları ile yaşlanan araçların etkisiyle piyasanın hareketlenmeye başladığını anlatan Toyota'nın ABD satışları biriminin başkan yardımcısı Bob Carter, bunun herkesin sandığından daha hızlı gerçekleştiğini belirtti.

ABD'deki hafif araç satışları bu yılın ilk çeyreğinde 3.47 milyon o ldu. Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota, Ford Motor'un yaptığı gibi 2012 tahminlerini yukarı çekti. Ford da 4 Nisan'da orta ve ağır hizmet kamyonları da dahil olmak üzere ABD'deki araç satışları tahminlerini 13.5-14.5 milyondan 14.5-15 milyona çekmişti.

Artan benzin fiyatlarının, kullanıcıları, eski arabalarını getirerek, yerine yakıt verimliliği daha yüksek araçlara bakmaya ittiğini belirten Carter, bugün en favori arabanın mpg'ler olduğunu söyledi.

Toyota bu yıl ABD'de satışlarını yüzde 15 artırmayı hedefliyor.