Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de tüketici fiyatlarının Mart'ta beklentinin üzerinde gelmesinin, hükümetin, ekonomiyi desteklemek üzere para politikasını gevşeteceğine ilişkin spekülasyonları ortadan kaldırmasının etkisiyle Çin Borsası düştü; Şanghay Bileşik Endeksi bu ay ilk kez geriledi.

China Vanke Co. ve China Citic Bank Corp., enflasyon oranının Mart'ta yüzde 3.6'ya çıkmasının ardından finansal şirketler arasında görülen düşüşe öncülük ettiler. China Cosco Holdings Co., ABD'den gelen olumsuz istihdam rakamlarının küresel ticaret görünümünü karartması üzerine yüzde 1 değer kaybetti. Anhui Conch Cement Co. ve Sany Heavy Industry Co., China Securities Journal'ın yeni kredilerdeki büyümenin inşaat malzemeleri ve makine taleplerini artırdığını yazmasının ardından primlendi.

Enflasyondaki geri sıçramanın yatırımcıların iştahını etkileyeceğini belirten Dazhong Insurance Co.'nun Şanghay'daki fon yöneticilerinden Wu Kan, munzam karşılık indirimi olarak beklenen bazı parasal gevşeme hamlelerinin ertelenebileceğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 artışla 2,301.14 puana yükseldi. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.2 kazançla 2,514.67 puana çıktı. Şanghay Endeksi'nin 3 günlük volatilitesi 17.9 ile bu ayın en yüksek seviyesine yaklaştı. 6 Nisan'da yaklaşık 7.3 miltar hisse el değiştirdi.

Şanghay Endeksi'nde bugün kaydedilen düşüş, endeksin bu yılki kazançlarını yüzde 4.6'ya çekti. Çinli bankalar bu yıl merkez bankasının munzam karşılık oranlarını ve politika faizini düşüreceği spekülasyonundan beslenmişti.

Çin'in en büyük imar şirketi China Vanke yüzde 1.1 değer kaybederek 8.29 yuandan fiyatlandı.