Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in Borsaya kote üçüncü büyük aracı kuruluşu Haitong Futures Co.'nun teknik analizine göre, altın, iki ay üst üste düşüş gösterdikten sonra, Nisan ayında, 1,600 dolardaki destek seviyesinden sıçrama yapabilir.

Haitong'da yatırım danışmanı Dong Zhuying, "uzun dönemli grafik, mevcut yukarı trendin kırılmadığını gösteriyor" dedi ve "Altının bir sıçrama için hazır olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Dong, analizinde, 2008 yılına kadar dayanan en düşük altın fiyatlarına değen, düz, yukarı eğimli doğru kullandı. Geçmişteki hareketlerin trendleri tahmin etmekte kullanılabileceğini söyleyen Teknik analistler, destek seviyelerini, alım emirlerinin kümelendiği bölgeler olarak değerlendiriyor.

Altın bu yıl yüzde 7.1 ralli yaparak, ard arda 11'nci yılındaki kazançlarını genişletirken, Şubat ve Mart aylarında, merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için ilave teşviklere gideceği beklentisinin azalmasının güvenli liman talebini düşürmesi sonucu yüzde 4 geriledi. Spot altın fazla bir değişiklik göstermeyerek, Singapur saati ile 11:22'de ons başına 1,675.00 dolar civarına geldi.

Dong, "Altın 1,600 dolarda oldukça güçlü bir destek buldu ve eğer 1,700 dolardaki psikolojik seviyeyi güçlü bir biçimde geçerse, 1,800 dolar seviyelerine bir ralli yapabilir" dedi ve "Baş-omuz formasyonu şekilleniyor olabilir ve bu, potansiyel olarak yukarı yönlü bir durum" yorumunda bulundu.

Baş-omuz formasyonu, zaman içinde, ortadaki en yüksek olmak üzere ard arda üç zirvenin oluşması ile meydana geliyor. Dong, bu yılın en yüksek seviyesi olan ons başına 1,790.75 doların ilk omuz olabileceğini kaydetti.