Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), İngiltere'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu ve ''durağan'' olan kredi not görünümünü teyit etti.

Kuruluş yaptığı açıklamada, hükümetin kamu maliyesi konsolidasyon çalışmalarına devam etmesini beklediklerine dikkati çekerek, ülkenin ekonomik toparlanmasının orta vadede hız kazanmasını öngördüklerini vurguladı.

S&P, İngiltere'nin ''durağan'' olan kredi not görünümünün ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunun yakın zamanda düşürülme riski bulunmadığını gösterdiğini ifade ederek, ekonomik tehditlere hızla yanıt verme kapasitesi bulunan ülkenin sağlıklı, açık ve çeşitlilik içeren bir ekonomisi bulunduğuna işaret etti.

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch de İngiltere'nin uzun vadeli kredi notunu ''AAA'' ile derecelendiriyor ancak söz konusu kuruluşlar ülkenin kredi not görünümünü ''negatif'' olarak değerlendiriyor. Orta vadede İngiltere'nin kredi notunun düşürülme riski bulunduğunu belirten kuruluşlar, ülkenin yüksek borç seviyesine ve düşük büyüme beklentilerine dikkat çekiyor.