Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, merkez bankasının finansal istikrarı da desteklemesi gerektiğini söyledi.

Bernanke, New York'ta yaptığı konuşmada, merkez bankalarının başarılı bir para politikası yürütmesinin yanı sıra finansal istikrarı sağlamak için de çaba göstermesi gerektiğini vurgulayarak, son finansal krizden çıkarılan en önemli derslerden birinin bu olduğunu ifade etti.

Diğer merkez bankaları gibi ABD Merkez Bankası için de finansal istikrarın sağlanmasına gösterilen önemin para politikasının yürütülmesi ile eşit öncelikte olması gerektiğinin altını çizen Bernanke, krizin ortaya koyduğu mali denetim ve düzenleme eksikliklerinin ya da yetersizliklerin düzeltilmesi sürecinde ABD'nin kararlı olduğuna vurgu yaptı.

Bernanke, son finansal krizin mali istikrarın sürdürülmesinin güçlü para politikası kadar kritik önemde olduğunu gösterdiğine dikkati çekerek, ''Krizden önce uzunca bir zaman, mali istikrar genellikle para politikasının küçük ortağı olarak görüldü. Kriz, finansal istikrarın sürdürülmesinin para politikası kadar kritik bir sorumluluk olduğunun altını çizdi'' dedi.