Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük yatırım fonunu işleten Pacific Investment Management Co.'ya göre (Pimco), Çin, 2008 krizi ile mücadele etmek için uyguladığı teşvikler sonrası ortaya çıkan aşırı yatırım ve kötü kredileri ortadan kaldırmak için ekonomiyi yavaşlatacak.

Singapur'da küresel gelişen piyasalar portföy yönetim takımı eş başkanı Ramin Toloui, şirket internet sitesinde yayınlanan raporda, "Bazı zorunlu karşılık oranı indirimleri bir yana, Çin'de şimdilerde görülen küçük çaplı ekonomik yavaşlama ile mücadele için agresif genişlemeci politikalar beklemiyoruz" dedi.
 
Raporda, Çin'de ekonomik büyümenin yüzde 7.5 ila yüzde 8 civarına yavaşlayacağı kaydedildi. Pimco ayrıca, Asya'daki gelişmekte olan ülkelerin büyük bölümünün, enflasyonun kontrol altında kalması ile birlikte, kendi para birimlerini değer kazanmadan koruyacağını kaydetti.

Pimco'nun Japonya için portföy yönetim müdürü Tomoya Masanao, raporda, "Kendi para birimlerinin değer kazanmasına kademeli bir biçimde izin vermek, Asya'nın artan enflasyon baskılarına politika tepkisi olarak ortaya çıkıyordu" dedi ve "Enflasyonun ılımlı hale gelmesi ile birlikte, bu durum artık görülmeyecek. Gelişen Asya'da ülkelerin büyük bölümü, kendi para birimlerinin değer kazanmasını beklemeye alacak" değerlendirmesinde bulundu.

Newport Beach, California merkezli Pimco, Münih merkezli sigorta şirketi Allianz SE'nin bir birimi.