Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de sanayi üretimi, fabrikalardaki üretimin yavaşlamasının kamu hizmetleri kullanımının artması ile dengelenmesinin etkisi ile, ikinci ay üst üste değişiklik göstermedi.

Fabrikalar, madenler ve kamu hizmet kuruluşlarının üretimi geçen ay değişmedi. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre sanayi üretiminin Mart ayında yüzde 0.3 artması bekleniyordu. Toplam üretimin yüzde 75'ini kapsayan imalat sanayi üretimi Mart ayında yüzde 0.2 ile Nisan 2011'den bu yana en hızlı düşüşünü gösterdi.

Avrupa ve Asya'nın bir bölümünde ekonomilerin zayıflamasının ABD ihracatını olumsuz etkilemesi ve aynı zamanda, bazı Amerikan şirketlerinin stok oluşturma oranlarını düşürmesi sanayi üretiminin yavaşlamasına neden olabilir. İşletmelerin yeni ekipman alımları, ilk çeyrekte 2010'un ikinci çeyreğinden bu yana en hızlı artışını gösteren  imalat sanayindeki artışların sürmesine destek sağlıyor.

New York'ta TD Securities'in kıdemli ABD ekonomisti Millan Mulraine, veri açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "İmalat sanayinde oldukça cansız büyüme görmeliyiz" dedi "Motorlu araç üretimi son iki ayda oldukça güçlüydü. Bu temel yönlendirici olmaya devam eder, ancak ılımlı hale gelmesini bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Bloomberg News'un anketine katılan 82 ekonomistin tahminleri, yüzde 0.6 düşüş ile yüzde 0.7 artış arasında gerçekleşti.