Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Times gazetesinde bir makale kaleme alan Nobelli ekonomist Paul Krugman, Avrupa'nın, ekonomik nedenlerden kaynaklanan intiharlarla karşı karşıya olduğunu, insanların finansal sıkıntıları ve işlerindeki başarısızlıklarından ötürü intihar ettiğini söyledi.

Büyük tablonun bireylerden ibaret olmadığını ifade eden Krugman, Avrupalı liderlerin "ekonomik intihara" karar verip vermediğini merak ediyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın, bankalara, hazine tahvillerinin teminat gösterilmesi karşılığında ucu açık kredi hatları sunmasının, bölgenin kurtarıcısı haline geldiğine dikkat çeken Krugman, liderlerin bu şekilde soluklanma fırsatı bulduğunu belirtti.

Avrupalı liderlerin aynı hataları yapmayı sürdürdüğünü yazan Krugman, kemer sıkma programlarının ve İspanya'da uygulanan politikaların sorgulanmasının gerektiğini söyledi.

Kamu borçlarının İspanya için Yunanistan'da olduğu gibi bir sorun teşkil etmediğine dikkat çeken Krugman, İspanya'nın sıkıntılarının yüksek işsizlik ve özel sektör borcu olduğunu anlattı.

Krugman, Avrupa Birliği'nin, yardım etmeden kemer sıkılması isteğinin hatalı olduğunu, bölge liderlerinin ekonomilerini ve toplumlarını, uçurumun eşiğine getirdiklerini yazdı.