Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan (26), servisteki odasında bıçaklı saldırıya uğramasının ardından, hastanede Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi'nden uzmanların da yer aldığı özel bir ekip tarafından ameliyata alındı. Dr. Arslan, 9 saat süren ameliyatın ardından tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Ersin Arslan'ın ölüm haberini alan yüzlerce meslektaşı, hastanenin Acil Servisi önünde toplandı.

Burada hekimlere seslenen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Dr. Ersin Arslan'ın kötü bir olaya kurban gittiğini, başta GAÜN olmak üzere tüm sağlık kurumlarının Dr. Arslan'ın davasının takipçisi olacaklarını belirtti. Coşkun, ''Tüm çabalara rağmen onu yaşatamadık, ancak kalbimizde yaşatacağız'' dedi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfa Bay da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek, ''Bu olay ne ilk ne de son olacaktır. Hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere hiçbir sağlık çalışanının can güvenliği yoktur. Bu konuda hükümeti gerekli önlemleri almaya çağırıyorum'' diye konuştu.

RECEP AKDAĞ'DAN TAZİYE MESAJI

Olayın ardından Sağlık Bakanı Akdağ taziye mesajı yayımladı. Recep Akdağ, şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için aldıkları hukuki, idari ve yapısal tedbirleri geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Mesajında ''Büyük bir fedakarlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinden bir kardeşimizin bu şekilde hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyuyorum'' ifadelerini kullanan Akdağ, Türkiye'de sayıları yetersiz olduğu halde milletine hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının üstün gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildirdi.

Hayatını kaybeden Arslan'ın da diğer meslektaşları gibi gecesini gündüzüne katarak ülke insanının sağlığı için ter döktüğünü belirten Akdağ, şunları kaydetti:

''Ancak vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hakim olması için geçmişten bugüne aldığımız tedbirleri geliştirerek sürdüreceğiz. Biz milletimizin sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişilikler her yerde karşımıza çıkmaktadır.

Biz bu hastalıklı kişilikleri, tüm toplum kesimlerinin birlik içinde ortaya koyacağı mücadele ile toplumdan ayıklayacağız. Ancak burada önemli olan nokta, sağlığın bütün paydaşlarının ve özellikle medyanın, sağlık kurumlarında çalışanlar ile vatandaşlar arasında sevgi ve saygı ikliminin korunması konusunda hassasiyet içinde hareket etmeyi başarabilmesidir. Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için aldığımız hukuki, idari ve yapısal tedbirleri geliştirmeye devam edeceğiz. Hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan kardeşime Allah'tan rahmet, başta değerli eşi olmak üzere yakınlarına sabır diliyorum. Tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun.''