Advertisement
HABERLER ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda rüzgarın hızının son saat itibarıyla saatte 100 kilometreye ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Öğle saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtına, yarın öğle saatlerine kadar devam edecek'' ifadelerine yer verildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde lodos şeklinde, (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 kilometrem/saat) esmesinin beklendiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada, kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

2 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki fırtına nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine çatılarla ilgili 300 civarında ihbar geldiğini, çatılardan dolayı Çekmeköy ve Harbiye'de birer yaralı olduğunu bildirdi.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE ULAŞIM

İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu. Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de gerçekleştirildi.

Yetkililer, uygulamanın rüzgarın hızına bağlı olarak süreceğini kaydetti.

DENİZ SEFERLERİ İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), kentte etkili olan lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda bazı seferleri iptal etti.

AA muhabirinin İDO'nin internet sitesinden aldığı bilgiye göre, iç hatlarda Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsleri seferleri şu an yapılamıyor.

Dış hatlarda ise saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 14.00'teki Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri iptal edildi.