Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İhracat büyümesinin bir yılın en yüksek hızına ulaşmasına rağmen Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirawai, Japon ekonomisinin "durduğunu" ve para politikasını gevşetmeyi sürdüreceğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası'nın faizlerin sıfırda tutulması ve finansal varlıkların alımı gibi güçlü parasal genişlemesi önlemleri sürdürmeye kararlı olduğunun altını çizen Shirakawa, bunun, enflasyon yüzde 1'e çıkıncaya kadar sürdürüleceğini belirtti.

Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda'nın hükümeti, deprem sonrası inşaatlarıyla desteklenen büyümeyi sürdürme konusunda sıkıntı yaşıyor. Japonya Merkez Bankası'nın Şubat ayında parasal genişleme önlemlerini artırmasıyla yende görülen zayflama, ihracatçıları destekliyor.

Japon ekonomisinin durakladığını ve büyüme oranının, gelişmiş ekonomilerin altında kaldığını söyleyen Shirakawa, düşük büyüme ve yüksek mali açığın, dmokrafik gerçeklere adaptasyon sağlamadaki başarısızlığı yansıttığını belirtti. Shirakawa, bunlara ek olarak deflasyonun da gelecekteki gelirleri ve bugünkü harcamaları aşağı çekerek, büyümeyi daha da aşağı çektiğini ifade etti.