Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalr bazı şirketlerin karlarının beklentileri yakalayamaması ve Almanya'da iş dünyası güven endeksininn son altı ayda ilk kez düşebileceği beklentileri ile satıcılı seyrediyor. Asya hisse senetleri düşüşünü ikinci güne taşırken, Güney Kore para birimi won değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:41'de yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu. Kore gösterge endeksi Kospi yüzde 1.3 düşüşle Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükseldi. Kore para birimi won dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı. Petrol New York'ta yüzde 0.4 yükselerek varil başına 102.70 dolara çıktı. Bakır, çinko ve nikel en az yüzde 0.2 yükseldi.

Kore'nin en büyük kimyasal ürün şirketi LG Chem Ltd. beklenenden kötü kar açıklarken, Çin'in en büyük ikinci gayrımenkul geliştirme şirketi Poly Real Estate Group Co. gelirinin azaldığını açıkladı. Almanya'da İfo enstitüsünün açıklayacağı iş dünyası güven endeksinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, Mart ayındaki 109.8 seviyesinden Nisan ayında 109.5'e düşmesi bekleniyor. Bugün karlarını açıklayacak S&P 500 Endeksi şirketleri arasında McDonald’s Corp., General Electric Co. ve Schlumberger Ltd. yer alıyor.

Sydney'de Nomura Holdings Inc. Döviz satış direktörü Kurt Magnus, "Piyasa Avrupa'dan kötü haber bekliyor" dedi ve "Hisse senedi piyasalarında bir kanaat yok. Bu da güvenin olmadığı anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, yükselen bir hisse senedi karşılığı yaklaşık iki hisse değer kaybetti. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 düşerken, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla bir değişiklik göstermedi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren  Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.3 yükseldi ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.