Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD Tüketici Güveni ve konut satışları verileri öncesi, son üç ayın en düşük seviyesinden sıçrama yaptı. Asya hisse senetleri düştü ve ABD endeks vadeli kontratları yukarı yönde hareket etti.

TeliaSonera AB, Rusya'nın ikinci en büyük mobil telefon operatörü OAO MegaFon'un Londra Borsası'nda ilk halka arza hazırlanması ile birlikte, bu şirketteki hisse satışından ve özel temettüden 22 milyar kron (3.3 milyar dolar) elde edeceğini açıklaması sonrası yüzde 7.7 yükseldi. İskandinavya bölgesinin en büyük bankası Nordea Bank AB, karının tahminleri aşması sonrası yüzde 3.6 değer kazandı.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:29'da 253.26 puana çıktı. Endeks dün, Euro Bölgesi ve Çin'de imalat sanayinin daralması ve Hollanda'da kabinenin kemer sıkma tedbirlerine yönelik anlaşmazlıktan dolayı istifa etmesinin ardından yüzde 2.3 düşerek, 16 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

Melbourne'de IG Markets piyasa analistlerinden Cameron Peacock, "Dün Avrupa'daki keskin düşüşlerin ardından, ılımlı bir toparlanma görmek şaşırtıcı değil" dedi ve "Bekleyişler hızlı bir şekilde değişebilir ve Euro Bölgesi'nden gelecek haberler, ekonomik veriler ve ABD şirket karları tarafından dikte edilecek" değerlendirmesinde bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.2 düşerken, Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.