Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin ekonomisinin öncü endeksinin Mart ayında beklenenden yavaş artması ve Avrupa'daki belirsizliklerin ihracat görünümünü olumsuz etkilemesi sonucu satış ağırlıklı seyrediyor.

Hindistan'da mobil telefon operatörleri, dün sektörün düzenleyici kuruluşunun lisans ücretlerinde 11 kat artışa gidilmesi yönündeki teklifinin, sektörde büyümenin olumsuz etkilenebileceği endişelerini artırması sonucu hızlı değer kayıpları yaşadı. Türkiye'de İMKB 100 Endeksi, bir günlük resmi tatilin ardından işlemlerin bugün yeniden başlaması ile birlikte yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu. Güney Afrika'da FTSE/JSE Afrika Tüm Hisseler Endeksi yüzde 0.3 arttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 artarak, Londra saati ile 09:20'de 1,009.97 puana çıktı. Ancak endekste 278 şirketin hisselerinin fiyatı artarken 353 şirketinki düştü. New York merkezli Conference Board, Şubat ayında yüzde 1 artan Çin için öncü göstergeler endeksinin Mart ayında yüzde 0.8 arttığını açıkladı.

Seul'de ING Investment Management Korea Ltd. şef yatırım yetkilisi Chung Yun, "Çin ekonomisine yönelik endişeler sürüyor ve orada artan bir volatilite görüyoruz" dedi ve "Avrupa'nın siyasi durumu daha belirgin hale gelene kadar yatay seyir göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur galibi Francois Hollande, dün yaptığı açıklamada, Avrupa'daki kemer sıkma tedbirlerininnin çaresizliği artırdğını söyledi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, hükümetin istifasının 24 saat geçmeden bugün bir konuşma yapacak.