Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransız cumhurbaşkanlık adayı François Hollande'nin kıdemli danışmanlarından biri, liderin Avrupa'nın mali anlaşmasını uygulamayı düşünmediğini değil, ancak bunu ekonomik büyümeyi de destekleyecek şekilde genişletmeyi planladığını açıkladı.

Hollande'nin, talepleri yerine getirilmezse mali anlaşmayı reddedetmesinin, Euro Bölgesi'ndeki bütçe açığı kesintilerine ilişkin endişeleri artıracağından korkan finansal piyasalar, bu haftanın başlarında François Hollande'nin, cumhurbaşkanlık yarışını kazanabileceği endişeleriyle belirsizliğe sürklendi.

Financial Times'a konuşan Hollande'nin baş politika danışmanı Michel Sapin, anlaşmadan değil, içeriğinden kaygılı olduklarının altını çizerek, anlaşmanın mevcut haliyle Avrupa'yı kemer sıkma tuzağından kurtarmaya yeterli olmadığı görüşüne katıldığını ifade etti.

Yalnızca bütçe disiplinine odaklı bir anlaşmanın, Avrupa'yı duvara "toslatacağını" söyleyen Sapin, işsizlikle mücadele ve bütçe açıkları ile borçların, sosyal ve siyasi olarak kabul edilebilir şartlarda azaltılması için büyümenin zorunlu olduğunu savundu.