Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen konut verilerinin ihracat görünümünü desteklemesi ve Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun sağlam ekonomik büyümeyi sürdüreceğini söylemesi üzerine Çin Borsası ikinci gününde de artış kaydetti.

China Vanke Co. ve China Life Insurance Co., China Securities Journal'ın yatırım fonlarının ilk çeyrekte daha çok imar, banka ve sigorta hisseleri aldığını yazmasının ardından finansal şirketler arasındaki kazançlara öncülük etti. çin'in en büyük ikinci rüzgar türbinleri üreticisi Xinjiang Goldwind Science&Technology Co., şirketin karlarının beklentinin üzerinde gelmesiyle yüzde 1.6 primlendi. Tangshan Jidong Cement Co., ilk çeyrekte daha fazla zarar açıklamasıyla yüzde 1.3 değer kaybetti.

Hükümetin ekonomik büyümedeki düşüşü kontrol altına alabilecek araçlara sahip olduğunu ve durum kötülerse bu araçlara başvurulacağını belirten Şanghay'daki Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden Li Jun, kazançların hâlen daha ciddi endişe kaynaklarından biri olduğunu ve geri sıçramayı sınırlayacağını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 2,398.37 puana çıkarak daha erken saatlerde kaydettiği yüzde 0.5'lik kayıbı telafi etti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.5 artışla 2,617.72 puana ulaştı. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.4 aşağıda kapandı.

Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki 30 günlük volatilite 18.7 puan ile bir haftanın en düşüğüne yakın seyretti. Endekste 13.4 milyar hisse el değiştirerek, bu yılkı günlük ortalamanın yüzde 51 üzerine işaret etti.