Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Lloyd C. Blankfein, piyasalar konusunda bazı ekonomist ve yatırımcılardan daha iyimser olduğunu belirtti.

Başkalarından duyduklarına kıyasla, biraz daha olumlu olduğunu söyleyen Blankfein, iyi giden şeyler konusunda da insanların çok fazla düşündüğünü söyledi.

Haziran 2006'dan bu yana CEO'luk ve yönetim kurulu başkanlığı yapan Blankfein,  Lehman Brothers Holdings'in iflasının 15 ay öncesinde Haziran 2007'deki bir konferansta olası bir kredi krizi uyarısında bulunmuştu. Blankfein, Kasım ayında ise piyasaların geri sıçrama yapacağını söylemişti. S&P 500 Endeksi bu yılın ilk 3 ayında yüzde 12 artışla, 2009'un 3. çeyreğinden bu yana en büyük  kazancına işaret etmişti.

Golsman Sachs'in karlarının 2011'in sonunda ilerleme kaydetmeye başlamasına rağmen, banka geçtiğimiz hafta ilk çeyrek kazançlarının yıllık bazda yüzde 23 düştüğünü açıkladı.

Blankfein, ilk çeyrekte hisse kazançlarının yüzde 12.2 gelmesinin, ekonomik büyümedeki yavaşlama ve müşteri talebini yansıttığını söyledi.