Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto eden ''Wall Street'i İşgal Et'' eylemcilerinden bazıları yine gözaltına alındı.

Havaların ısınmasıyla birlikte New York'ta yeniden harekete geçen eylemcilerin bazıları Wall Street'e yürüdüler ve burada ellerindeki pankartlarla birlikte kaldırımda yere yatınca polis tarafından gözaltına alındı.

Wall Street'i İşgal Et eylemcileri bir süredir 1 Mayıs günü için genel grev çağrısında bulunuyor ve Amerikalılardan o gün işe, okula gitmemelerini ve para harcamamalarını istiyor.

Geçen yıl 17 Eylül'de New York'ta, finans merkezinin kalbi sayılan Wall Street'e yakın Zuccutti Parkında eylemlerini başlatan ve kısa sürede tüm ABD'ye yayılan ''Wall Street'i İşgal Et'' protestocuları, New York Belediye Başkanı Bloomberg'in talimatıyla polis tarafından 15 Kasım'da parktan çıkartılmalarının ardından eski güçlerini kaybetseler de kentte kış kendini iyice hissettirene kadar eylemlerini çeşitli yerlerde sürdürmüştü.