Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanyol ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden daha az daraldığını gösteren verilerin sonrasında ve geçtiğimiz ay yükseldiği düşünülen ABD'deki tüketici harcamaları rakamlarının öncesinde ABD endeks vadelileri çok büyük değişiklik kaydetmedi.

Dünyanın en büyük spor ürünleri üreticisi Nike Inc., Alman rakibi Adidas AG'nin yıllık tahminini yükseltmesinin ardından Avrupa'daki seansta yüzde 0.6 değer kazandı. ABD'nin en büyük petrol şirketi Exxon Mobil Corp., 3 yıllık denemesinin ardından Brezilya'daki araştırmalarından birinden vazgeçmesi üzerine yükseldi. ABD'nin en büyük Borsa operatörü NYSE Euronext'in de ilk çeyrek karının yüzde 44 düştüğünü açıklamasının ardından hareketli olması bekleniyor.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında düşüşle 1,397.50 puandan işlem gördü. Dow Jones Vadeli Kontratları ise yüzde 3 baz puanlık kayıpla 13,161 puana geriledi.

S&P 500 Endeksi 27 Nisan'da Mart'ın ortasından bu yana en iyi performansını gösterdi. Endeks şirket kazançları ve Tüketici Güveninin, beklentinin altında gelen büyüme rakamlarının önüne geçmesiyle yüzde 1.8  oranında ralli yaptı. S&P 500 Endeksi'nin Nisan ayını yüzde 0.4 aşağıda tamamlaması bekleniyor.