Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Societe Generale SA ve Bayerische Motoren Werke AG gibi bazı önemli şirketlerin beklenenden iyi kar açıklamasından bulduğu destekle yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse senetleri değer kaybetti.

Societe Generale SA, karının analistlerin tahminlerinden daha az düşmesinin ardından yüzde 3'ün üzerinde yükseliş gösterdi. BMW yüzde 2.6 prim yaptı. Delhaize Group SA ve Metro AG, mali sonuçlarının analistlerin projeksiyonlarının altında kalmasının ardından değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:47'de 258.8 puana ulaştı. Gösterge endeks dün, ABD'de özel sektör istihdamının beklenenden daha az artması ve Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 0.4 düştü. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratı bugün yüzde 0.1 artarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

İngiltere'nin Liverpool kentinde Shore Capital Group Ltd. hisse senedi stratejistlerinden Gerard Lane, "Bugün piyasa hareketleri konusunda, stratejik mantık olarak adlandırdığım durumda bir değişiklik yok" dedi ve "Hareketler, genelde iyi çıkan kar rakamlarına dayanarak hisse bazında gerçekleşiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahminine göre, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bugünkü toplantıda yüzde 1 olan politika faizini değiştirmesi beklenmiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, 25 Nisan'da yaptığı konuşmasında, enflasyonun gelecek yıl yavaşlayacağını söylemişti. Bu açıklama, üç hafta önce, enflasyona yönelik risklerin yukarı yönde olduğu yolundaki uyarısının tam aksini işaret ediyor. Draghi bugün, AMB toplantısı sonrası, TSİ 15:30'da Barcelona'da basın açıklaması yapacak.

Avrupa'nın dördüncü büyük ekonomisi İspanya'da Hazine bugün, ülkenin yardım isteme konusunda Yunanistan, İtlanda ve Portekiz'i takip edeceği yolundaki endişelerin olduğu bir ortamda, üç ve beş yıl vadeli tahvil ihracı yapacak.