Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, bankacılık sektöründeki sorunlarının finansal istikrar ve ekonomik büyümeyi aşağı çekmesini önlemek için merkez bankası yetkililerinin, çok tutulmayan önlemler almaya hazır olduğunu belirtti.

Görevlerinin, zamanı geldiğinde harekete geçmek olduğunu belirten King, bunun kendilerini bankacılar, siyasetçiler ve halk arasında popülerleştirmeyeceğini, ancak böyle bir görevinin olmasının da gerekmediğini savundu. King, "Ama umuyorum ki bu durum, "Threadneedle Sokağı'nın yaşlı kadınına" duyulan güveni yansıtacak" dedi.

İngilyere Merkez Bankası yetkilileri önümüzdeki hafta 1975 yıldan bu yana ilk kez çift dipli resesyon gören ekonomiyi desteklemek için tahvil alım programını genişletip genişletmeyeceğine karar verecek. Haziran 2013'te görevinden emekli olacak olan King, ekonominin henüz sağlığına kavuşmadığını ve düşük faiz desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Ekonomiyi yeniden istikrarlı büyüme yoluna sokmak gibi zor bir görevleri olduğunu ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden King, bunun şu an için düşük faiz anlamına geldiğini söyledi.