Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol, ABD'de hayalkırıklığı yaratan ekonomik veriler ve Avrupa'nın görünümünün akaryakıta olan talebi azaltacağı endişesi ile üç haftanın düşüğüne gerilerken haftalık kayba da yöneldi.

Petrol vadelileri yüzde 1 kadar değer kaybetti. Avrupa Merkez Bankası politika fazini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1'de bırakırken ABD hizmet sektörü tahminleri altında büyüdü, tüksetici güveni ise zayıfladı. Bloomberg'in araştırmasına göre ekonomik büyüme ve akaryakıt tüketiminin yavaşlaması ile petrol fiyatları önümüzdeki hafta kayıplarını genişletebilir.

NYMEX elektronik işlemlerdeki haziran teslimli ham petrolün varili 99 sent kayıpla 11 nisan tarihinden beri en düşük seviye olan 101.55 dolara geriledi. Petrol fiyatları bu hafta yüzde 3.2 gerilerken son üç haftanın da ilk haftalık kaybına yönelmiş oldu.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki haziran teslimli brent petrolün varili 83 sent düşüşle 115.25 dolara düştü. Böylece Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 13.68 dolar oldu.