Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

6 Mayıs'taki seçimlerin ardından hâlen daha bir koalisyon hükümeti kuramamış olan Yunanistan'daki borç krizinin kötülediğine ilişkin endişelerin etkisiyle New York Borsası düşüşe devam etti. Dow Jones Endeksi kayıplarını 6. gününde de sürdürdü.

Avrupa'nın Yunanistan'a kurtarma fonunun bir sonraki taksidini ödeyeceğini söylemesi, hisse senetlerindeki kayıpları azalttı.

General Electric Co. ve JP Morgan Chase&Co., en çok değer kaybeden büyük şirketlerdeki düşüşün peşinden giderek yüzde 1.7'nin üzerinde geriledi. Bonmarşe Macy's Inc., beklentinin altında kâr tahmini yapmasının sonrasında yüzde 3.7 değer kaybetti. Dünyanın en büyük eğlence şirketi Walt Disney ise kazançlarının yüzde 21 arttığını açıklamasının ardındna yüzde 1.6 primlendi ve tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.

Standard&Poor's Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 1,354.58 puana gerileyerek son 2 ayın en düşüğüne işaret etti. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.8 düşüşle 12,835.06 puandan işlem gördü ve S&P'nin ABD'nin kredi notunu AAA'dan AA+'ya indirmesinin 3 gün öncesine denk gelen 2 Ağustos'tan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti. 7.8 milyar hissenin el değiştirdiği Amerikan borsalarında işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 18 üzerinde seyretti.

Yunanistan'daki durumu gergin olarak niteleyen Pioneer Investments'in yatırım yöneticilerinden John Carey, Avrupa'daki seçimlerin kurtarma paketlerinde yeni bir çerçeve açtığını söyledi.

Yunanistan'daki siyasi krizin 4. gününde de sürmesi küresel hisse senetlerine değer kaybettiriyor.