Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Vadeli altın kontratları dolardaki yükselişle dördüncü günde de düşüşünü sürdürüyor. Platin de Ocak'tan beri en düşük seviyeden işlem görüyor.

Amerikan doları altı para biriminden oluşan sepet karşısında dokuzuncu günde de yükselirken külçe altın bu hafta yüzde 3.4 oranında değer yitirdi. Bu düşüşte Yunanistan'da devam eden hükümet kurma çabaları ve ülkenin euro bölgesinden çıkacağı endişeleri etkili oldu. Bloomberg anketine katılan yatırımcıların yarısından fazlası ülkenin bu yıl euro'dan çıkacağı konusunda hemfikir.

Haziran teslim altının ons fiyatı Comex'te yüzde 0.2 düştü ve 1,591.20 dolardan işlem gördü. Dün metal 1,578.50 dolara kadar çekilerek 3 Ocak'tan beri en düşük seviyeyi gördü. Londra'da ise külçe altın 1,591.25 dolardan işlem gördü.

Temmuz teslim platinin ons fiyatı yüzde 0.6 düşerek 1,489.40 dolar oldu. Metal 1,486.10 doları görerek 17 Ocak'tan beri en düşük seviyeye inmişti. Haziran teslim paladyum değişmeyerek 613.65 dolar/ons olurken Temmuz teslim gümüşün ons fiyatı ise ufak değişimle 29.235 dolardan işlem gördü.

Piyasaların yakından takip ettiği Yunanistan'da siyasi belirsizlik dördüncü gününde de devam ediyor. Koalisyon arayışı temasları sonuç vermezse ülkede bir ay içinde yeniden seçime gidilebileceği belirtiliyor.