Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın gükümeti kurma görevini eski maliye bakanı Evangelos Venizelos'a vermesi ile birlikte, iki günlük düşşün ardından alıcılı seyrediyor. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisse senetleri fazla değişmedi.

Deutsche Telekom AG, karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 1.6 prim yaptı. Zurich Insurance Group AG, ilk çeyrek net karının analistlerin tahminlerini aşmasının etkisi ile yüzde 1.1 yükseldi. Bankia SA, İspanya hükümetinin bankayı devletleştireceğini açıklamasının ardından değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:57'de 250.3 puana çıktı. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yaklaşık yüzde 0.1'lik bir düşüş gerçekleştirdi.
 
Londra'da Capital Spreads traderlarından Nam Truong, "Bugün sosyalist Pasok'un lideri Evangelos Venizelos koalisyon hükümeti kurmaya çalışacak, başarısız olursa, Haziran'da yeni seçimler için yeşil ışık yakılacak" dedi ve "Ancak, çoğunluğu ortaya çıkaramayan diğer bir seçim yıkıcı olacak ve Euro Bölgesi çapında şok dalgaları gönderecek" değerlendirmesinde bulundu.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 dün, yatırımcıların Yunanistan'daki siyasi sorunlara bir çözüm getirilmesini beklemeleri ve İspanya'da kredi riskinin hızlı artması sonucu son dört ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Venizelos, bugün Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias'tan görevi alması ile birlikte üç gün boyunca hükümeti kurmaya çalışacak. Sol koalisyon Syriza'nın lideri Alexis Tsipras, dün hükümeti kurmayı başaramadı ve Cumhurbaşkanı'nın görevi seçimden üçüncü çıkan Pasok'a vermesini istedi.

Bloomberg Global'in anketine göre, katılımcıların yüzde 50'sinden daha fazlası Euro Bölgesi'nin bu yıl bir üyesini kaybedeceği görüşünü talıyor.