Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, Türkiye'nin krizi fırsata çevirme şansını iyi kullandığını belirterek, ''Türkiye krizi katiyen harcamadı. Birçok konuya fevkalade ciddi şekilde eğildi. Bu bakımdan da büyümesini devam ettirdi'' dedi.

Muhtar Kent, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen ''7. Yatırım Danışmanı Konseyi Toplantısı''nın basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kent, bir basın mensubunun ''Global yatırımcıların ileriye yönelik yatırım vizyonu nedir?'' sorusu üzerine, 2008 yılında yaşanan ve etkileri devam eden küresel ekonomik krize kendi perspektifinden ''kesinlikle harcanmaması gereken bir fırsat'' olarak baktığını belirtti.

''Kriz harcanılmamalı ve krizden faydalanılmalı'' diyen Kent, hem masrafların kısılması konusunda hem de yatırımları artırma konusunda krizin kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.

Bu süreçte Türkiye'de dahil olmak birçok ülkede yatırımlarını artırdıklarını dile getiren Kent, şirket olarak büyümeye devam ettiklerini ve kriz sürecinde şirketin satış ve cirolarının arttığını vurguladı.

Kent, ''Türkiye de krizi katiyen harcamadı. Birçok konuya fevkalade ciddi şekilde eğildi. Bu bakımdan da büyümesini devam ettirdi. Gerek şirketler gerek ülkeler için bu krizde en önemli faktörlerden bir tanesi de kriz sürecinde büyümenin formülünü bulmaya devam etmektir. Türk yatırımcısı ve şirketler krizde kahraman olarak büyümeye devam etti. Katiyen biz yatırımlarımızı azaltmadık, yükselttik'' diye konuştu.

-Western Union Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ersek-

Western Union Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hikmet Ersek de, kendi şirketinin de Coca Cola gibi krizi fırsata çevirmeyi başardığını söyledi.

Türkiye'nin doğu ve batı arasında bulunma avantajını kullandığını vurgulayan Ersek, ''Türkiye'nin iş adamlarına destek vermesi çok önemli. Çalışan gücün gelişmesi gerektiğini görüyoruz. Çalışanların bir sürü yabancı lisan kullanmalarını Türkiye için bir avantaj olarak düşünüyoruz'' dedi.