Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, Yunanistan'da yeni koalisyon hükümeti oluşturma çabaları ve ABD'de düşen tarım dışı istihdam verisinin istihdama yönelik endişeleri azaltması sonucu, son iki ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc. en az yüzde 1.2 yükseldi ve finans hisselerindeki alımlara öncülük etti. Enerji içeceği üreticisi Monster Beverage Corp., beklenenden iyi kar açıklamasının ardından yüzde 10 yükseldi. Dünyanın en büyük bilgisayar network ekipmanları üreticisi Cisco Systems Inc., satış ve kar tahminlerinin analistlerin projeksiyonlarının gerisinde kalmasının etkisiyle yüzde 8.2'lik bir kayıp yaşadı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 09:43'te 1,362.51 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 49.01 puan ya da yüzde 0.4 yükselerek 12,884.07 puana ulaştı. S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 30 günlük ortalamanın yüzde 31 üzerindeydi.

Wilton, Connecticut'ta Commonfund şef yatırım stratejisti Michael Strauss, "Yunanistan'da parçaları biraraya getirme çabası var" dedi ve "Euroda kalmaya çalışacaklar, ancak bunu başarabileceklerinden emin değilim. Yunanistan, birşeyler biraraya getirilse bile, başarısız bir kimya deneyi. Piyasalara yardımcı olan unsur, ABD'de şirket karlarının iyi çıkması ve ekonominin iyi gitmesi. Bugünkü işsizlik başvuruları verisi bu görüşü destekliyor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hisse senetleri, Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'un, ülkenin euroda kalmasını garanti edecek bir hükümet kurma çabası içinde olmasından destek buldu.  Bilanço döneminin başlamasından bu yana, S&P 500'deki kar açıklayan şirketlerin yüzde 70'i tahminlerden daha iyi kar etti.