Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik başvurularındaki düşüşün, istihdam piyasasına ilişkin endişeleri gevşetmesi ve Yunanistan'ın yeni bir hükümet kurmaya çalışması üzerine Standard&Poor's 500 Endeksi son 2 ayın en düşük seviyesinden geri sıçradı.

Wells Fargo&Co. ve U.S. Bancorp, finansal hisselerdeki değerlenmeyi takip ederek en az yüzde 1.4 değerlendi. Rupert Murdoch'un yönettiği medya şirketi News Corp. ve enerji içeceği üreticisi Monster Beverage Corp., beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının ardından yüzde 4.8'in üzerinde ralli yaptı. Cisco Systems Inc., satış ve kar tahminlerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla yüzde 10 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,357.99 puana tırmandı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.2 artışla 12,855.04 puana çıkarak Ağustos'tan bu yana gördüğu en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı. Nasdaq-100 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,616.24 puana düştü. Nasdaq'daki düşüşte, endekste yüzde 3.1 ağırlığa sahip olan Cisco etkili oldu.

Dün Amerikan Borsalarında 6.6 milyar hisse el değiştirdi ve işlem hacmi 3 aylık ortalamaya yakın seyretti.

Yunanistan'daki görüşmelerin devam ettiğini ve bunun bir miktar rahatlama getirdiğini belirten BB&T Wealth Management'ın yatırım  yöneticilerinden Walter Hellwig, ülkede henüz bir siyasi birliğin olmadığını söyledi. Hellwig, ABD'den gelen işsizlik maaşı başvurularının da bu kez "kötü sürpriz" yapmadığını ifade etti.

Amerikan hisseleri küresel ralliyi devam ettirdi ve euro da 2008'den bu yana en uzun süreli kayıp dönemine işaret eden 8 günlük değer kaybını sonlandırdı.

Yunanistan'da Pasok lideri Evangelos Venizelos, amacının Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutmak olduğunu söyledi.