Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel çapta petrol arzı yükselirken Avrupa'nın borç krizinin kötüleşerek akaryakıta olan talebi baltalayacağı endişesi ile petrol New York'ta gerilemesini üst üste ikinci haftaya taşıdı.

 Petrol vadelileri yüzde 1.3 kadar düşerken sekiz günün yedisinde geriledi. Bloomberg'un araştırmasına göre petrol, Avrupa'daki sorunun büyüyerek küresel ekonomik toparlanmayı korkutacağı endişesi ile önümüzdeki hafta kaybını genişletebilir. Viyana merkezli OPEC'in raporuna göre teşkilat, bu çeyrekte ihtiyaç olandan yüzde 8.3 petrol üretti. 

Nymex elektronik işlemlerdeki haziran teslimli petrolün varili 1.30 dolar kadar düşüşle 95.78 dolar olurken Sidney'de yerel saatle 14.33'te 95.95 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün 27 sent artarak 97.08 dolara çıktı. Petrol fiyatları bu hafta yüzde 2.6 bu yıl ise yüzde 2.9 aşağıda seyrediyor. 

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki haziran teslimli brent petrolün varili yüzde 0.8 ya da 89 sent düşüşle 111.84 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 15.89 dolar oldu.