Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu yıl 3. kez düşüş kaydeden enflasyon oranlarının, emlak taleplerindeki düşüşün gölgesinde kalması üzerine Çin Borsası 2 haftanın en düşük seviyesine işaret etti.

Çin'in ikinci büyük halka açık imar şirketi Poly Real Estate Group Co., emlak sitesi sahibi Soufun Holdings Ltd'ın emlak kontrollerinin bu yıl devam edebileceğini söylemesi üzerine yüzde 1.9 düştü. Angang Steel Co. ve Inner Mongolia Baotou Steel Rare-Earth Hi-Tech, enflasyondaki yavaşlamanın düşük talebe işaret ettiğinin speküle edilmesiyle değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,406.18 puana gerileyrek, 27 Nisan'dan bu yana en düşük kapanışına işaret etti. Çin'de enflasyon oranları Nisan'da yüzde 3.6'dan yüzde 3.4'e geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl düşük enflasyonun para politikasının gevşetilmesi için alan yaratacağı spekülasyonundan beslenerek yüzde 9.4 yükseldi.

Enflasyondaki yavaşlamaya rağmen yatırımcıların yüksek beklentilerinden ötürü hisselerin düşük seyrini sürdürdüğünü belirten Huaxi Securities Cı.'nun analistlerinden Cao Xuefeng, Çin ekonomisinin 2. ve 3. çeyrklerde istikrar sağlamaya başlayacağını, bunun da hisseleri yeterince uzun süre destekleyeceğini öngördü.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,651.12 puana gerilerken, ABD'de en çok işlem gören Çinli hisselerin göstergesi Bloomberg China-US 55 endeksi dün yüzde 0.3 düşüşle 98.39 puandan kapandı ve 24 Ocak'tan bu yana en düşük kapanışını kaydetti.