Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı için İstanbul'a gelen Dünya Bankası İcra Direktörü Sri Mulyani Indrawati canlı yayında Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Dünya Bankası başkanlığına seçilen Jim Yong Kim göreve başladığında neler değişecek sorusuna Indrawati, "Dünya Bankası'nın yeni başkanı politikalarda devamlılığa odaklanacaktır, yoksullukla mücadelede gelişim çabalarına destek olacaktır" şeklinde cevap verdi.
 
"TÜRK EKONOMİSİ SON 2 YILDA OLDUKÇA ETKİLEYİCİYDİ"
 
Dünya Bankası İcra Direktörü Indrawati Türkiye ile ilgili soruya da şu sözlerle cevap verdi: "Kriz sonrası 2010-2011'de Türkiye'de ciddi bir toparlanma yaşandı, büyüme çok güçlüydü. Türkiye ekonomisi bu 2 yılda oldukça etkileyiciydi. Ama enflasyon, cari açık ve kırılgan para birimi sorunlarınız devam ediyor. Enflasyon ve cari açığa dikkat ederek büyümedeki bu ivmeye destek verilmeli. Bankacılık sektörüne baktığımızda ise hala çok güçlü bir sermaye tabanına sahip olduğunu görüyoruz. Türkiye'de makro ekonomik görünüm iyi durumda"
 
"SEÇİMLER SONRASI YENİ HÜKÜMETLER HIZLA KARAR ALMALI"
 
Yunanistan'daki problemin hala ciddiyetini koruduğunu belirten Indrawati seçim sonuçlarının kısa sürede politika cephesinde bir netlik kazanması gerektiğine inandıklarını söyledi. "Politikaların konsolidasyonu hem mali cephede çok büyük öneme sahip hem de ekonominin sağlığına kavuşması için bir o kadar gerekli" diye konuşan DB İcra Direktörü, seçimler sonrası Yunanistan ve Fransa'da  yeni hükümetlerin hızla karar alması ve yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.