Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

VakıfBank, 2012 yılının ilk çeyreğinde, banka tarihinin en yüksek çeyreksel karı olan 420 milyon lira net kara ulaştı.

Vakıfbank açıklamasına göre, Bankanın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,1'lik artışla 94,6 milyar liraya, nakdi kredileri ise yüzde 28,2 artışla 60,2 milyar liraya yükseldi.

Konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıklayan VakıfBank'ın bugüne kadar Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayrinakdi kredi toplamı 2012 yılının ilk çeyreği itibariyle 76,5 milyar liraya ulaştı. Banka, nakdi kredilerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,2 artışla 60,2 milyar liraya, mevduatını sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 34,9'luk artışla 65,6 milyar liraya yükseltti.

Vakıfbank 2012 yılının ilk çeyreğinde, banka tarihinin en yüksek çeyreksel karı olan 420 milyon lira net kara ulaştı.

2012 yılı ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 2012 yılına özellikle ticari bankacılık alanında hızlı girdiklerini ve banka tarihindeki en yüksek çeyreksel kar rakamına ulaştıklarını ifade etti.

Kalkan, şunları kaydetti:

''Rekor karlılık sayesinde yüzde 17,5 ortalama özkaynak karlılığına ulaştığımız yılın ilk çeyreğinde kaynak yapımızda da önemli gelişmeler yaşandı. Hızla genişleyen şube ağının, mevduatın tabana yayılmasına yönelik geliştirilen mevduat ürünlerinin ve etkin şekilde yürütülen kampanyaların etkisiyle, özellikle tabana yaygınlık açısından çok önem verdiğimiz bireysel mevduat miktarımız 2012 yılının ilk çeyreğinde de artmaya devam etti. Kaynak çeşitliliğimizin artırılması ve ana fonlama kaynağımız olan mevduata kıyasla daha uzun vadeli kaynak temin edilmesi amacıyla, gerek yurt içi gerekse yurt dışı sermaye piyasalarında yatırımcıların yüksek talebiyle karşılanan bono ve tahvil ihraçlarını gerçekleştirdik.''