Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Menkul Kıymetlerin Geri Alma veya Satma Taahhüdü ile Alım Satımı Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tanım ve kısaltmalarda, ''Aracı Kuruluş: Aracı kurum ve bankaları, İMKB: İstanbul Menkul Kıymetler Borsasını, Kanun: 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununu, Kurul: Sermaye Piyasası Kurulunu, Repo: Menkul kıymetlerin geri alma taahhüdü ile satımını, Ters Repo: Menkul kıymetlerin geri satma taahhüdü ile alımını, ifade eder'' şeklinde değişikliğe gidildi.

Kurul'a başvuru ve aranacak belgeler kısmına, Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen dış borçlanma araçları ve gelire endeksli senetler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca ihraç edilen likidite senetleri, İMKB tarafından belirlenen ve İMKB pazarlarında repo ve ters repo işlemlerine konu olacak hisse senetleri ile kira sertifikaları eklendi.

Tebliğde yapılan değişikliğe göre, İMKB Tahvil ve Bono Piyasası bünyesinde yer alan Menkul Kıymet Tercihli Repo Pazarı ile Hisse Tercihli Repo Pazarında yapılacak repo ters repo işlemlerine konu menkul kıymetler için, depo koşulu aranmayacak. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası bünyesindeki pazarlara ilişkin belirtilen işlem hükümleri İMKB tarafından belirlenecek.

Tebliğ, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.