Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


Hakkında özgeçmişindeki bilgisayar mühendisliği eğitiminin sahte olduğu suçlamaları bulunan Yahoo'nun CEO'su Scott Thompson istifa etti.

California'lı şirket haberi doğruladı. Yahoo'dan yapılan açıklamada, Scott Thompson'ın şirketten ayrıldığı, Thompson'ın yerine geçici üst yönetici olarak Küresel Medya Başkanı Ross Levinsohn'un, yönetim kurulu başkanı olarak da Fred Amoroso'nun atandığı belirtildi.

Yahoo'nun aynı zamanda Thompson'ın hatasını ortaya çıkarmış olan aktivist ortaklarından Daniel Loeb ile de ateşkes yaptığı belirtildi.

Fred Amoroso, Thompson'un öz geçmişinde sahte bir bilgisayar bilimi derecesinin bulunduğu suçlamalarıyla ilgili soruşturmayı yürüten yönetim kurulu üyesiydi.

Yahoo'da yüzde 6'lık hisse sahibi olan serbest fon Third Point'in, yönetimdeki bu değişiklikleri talep ettiği belirtiliyor.

Third Point'in Üst Yöneticisi Daniel Loeb ve iki adayı, Yahoo'nun yönetim kuruluna katılacak.

İnternetteki teknoloji günlüğü AllThings D, internet arama motoru Yahoo'nun Üst Yöneticisi (CEO) Scott Thompson'ın istifa edeceğini duyurmuştu.

Thompson'ın işten çıkarılması için lobi yürüten hedge fonu yöneticisi Loeb'in şirketin direktörü olacağı tahmin ediliyor.

MALİYET KESİNTİLERİ

Yahoo daha önceden, Ocak ayında göreve getirilen Thompson'ın bilgisayar mühendisliği eğitimi olmadığını kabul etmişti.

İnternet devlerinden Yahoo, geçtiğimiz ay 2 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Scott Thompson 2008'den 2012 Ocak'a kadar internet üzerinden ödemelerin başında bulunuyordu. Thompson, Yahoo'ya dahil olmasından istifasına kadar geçen sürede şirketin maliyerlerinin azaltılması ve kazançlarının artırılması için çalıştı.

Thompson'ın hamlelerinden biri de şirketin toplam işgücünün yüzde 14'üne karşılık gelen 2 bin kişilik istihdam kesintisi yapılması ve bu sayede 375 milyon dolarlık tasarruf yapılmasıydı.