Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El Naimi'nin brent petrolün varilinin 100 dolar seviyesinden işlem göremesi gerektiğini söylemesinin ardından Avrupa'nın kötüleşen borç krizinin  de etkisiyle petrol beş ayın düşüğünden işlem görüyor.  

Batı Teksas WTI vadelileri yüzde 1 kadar düşüşle bu yılın düşüğüne geriledi. Avrupalı yetkililerin Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkmasının olası sonuçlarını dillendirmeye başlanmasının ve Ali El Naimi'nin brent petrolün varilinin ham petrolün arzının talebi aşağı çekmesi sebebiyle fiyatların düşmesi gerektiğini açıklamasının ardından brent petrolün varili 112 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki haziran teslimli ham petrolün varili 96 sent kadar düşüşle 20 aralık tarihinden beri en düşük seviye olan 95.17 dolara geriledi. Singapur'da ise yerel saatle 12.27'de 95.71 dolar oldu. Petrol fiyatları geçtiğimiz cuma günü 95 sent kayıpla 96.13 dolara gerilerken bu yıl yüzde 3.2 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki haziran teslimli brent petrolün varili 29 sent ya da yüzde 0.3 kayıpla 111.97 dolara geriledi. Kontrat cuma gününü ise 29 sent kayıpla 2 şubat tarihinden beri en düşük seviye olan 112.26 dolardan kapadı. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise bugün 16.27 dolar oldu.