Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Dünyanın en değerli şirketlerinden Apple'ı Steve Jobs ile birlikte kuran Steve Wozniak, en büyük ilk halka arzı gerçekleştirebileceği düşünülen Facebook Inc. halka açıldığında yatırım yapacağını söyledi.

1976'da Jobs ile birlikte Apple'ın kuruculuğunu üstlenmiş olan Wozniak, değerlemesine bakmadan Facebook hissesi satın alacağını belirtti.

Facebook, 17 Mayıs'ta yapılacak olan ilk halka arzında 11.8 milyar dolar ile bir internet şirketi tarafından gerçekleştirilen en büyük halka arz ünvanını hedefliyor. Şirket 28-35 dolar fiyat aralığından 337.4 milyon hisseyi açığa çıkarıyor. Bu rakam, şirketin piyasa değerini 96 milyar dolara yükseltiyor.

Wozniak, açılış fiyatını önemsemeden Facebook'a yatırım yapacağını söyledi.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in teknik yetenek ile vizyonu ve Steve Jobs'un kurumsal zekasını bir araya getiren "akut" bir iş adamı olduğunu söyleyen Wozniak, "Steve Jobs ile ortaklık yaptığıma mutluyum ve Mark Zuckerberg'in de bizim birleşimimize benzediğini görüyorum" dedi.

Wozniak, "Zuckerbeg konuştuğunda, kullanıcılar için birçok idealizm ve ürün için de birçok yeni fikir ile konuşuyor" ifadelerini kullandı.