Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

6 Mayıs'taki seçimlerin ardından hâlen daha bir hükümeti olmayan Yunanistan'ın eurodan çıkacağına ilişkin spekülasyonların artması New York Borsası'nı aşağı çekti. Dow Jones Endeksi Ocak'tan bu yana en düşük düzeyine işaret etti.

Standard&Poor's 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubunun en çok kaybedenleri finansal ve enerji hisseleri oldu.

JP Morgan Chase&Co. ve Bank of America Corp., Avrupa'daki bankaların düşüşünü takip etti ve yüzde 2.6'nın üzerinde değer kaybetti. Alcoa Inc. ve Schlumberger Ltd. yüzde 1.5'in üzerinde düşüşle emtia üreticilerindeki kayıplara öncülük etti. En büyük güvenlik yazılımı satıcıları Symantec Corp., Goldman Sachs Group Inc.'in tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 1.4 değer kaybetti.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1.1 kayıpla 1,338.35 puana gerileyerek 2 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Dow Jones Endeksi de yüzde 1 düşüşle 12,695.35 puandan işlem gördü. S&P 500'deki kayıplara karşı alınan opsiyonların maliyetini gösteren Chicago Board Opsiyon Borsası Volatilite Endeksi yüzde 10 artışla 21.87 puandan neredeyse dört ayın zirvesine işaret etti.

Endeksteki işlem hacmi 6.6 milyar hisse ile 3 aylık ortalamaya yakın seyretti.

Korku faktörünün arttığını belirten Huntington Asset Advisors'ın yatırım yöneticilerinden Madelynn Matlock, Avrupa'daki siyasi sorunların şu anki korkuların temelinde yatan sebep olduğuna dikkat çekti ve kimsenin bir sonraki aşamada ne olacağını bilmediğini, piyasanın da bu belirsizlikten hoşlanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın aracılığının da bir sonuç getirmediği Yunanistan'daki siyasi düğümün ikinci haftasına girilmesi, küresel hisse senetlerini aşağı çekti.