Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co., Çinli politikacıların rekor kredi patlamasının etkilerini, teşvikleri yalnızca kademeli olarak artırarak idare edememesinin Çin'i daha fazla yavaşlatacağını savunarak, 2012'de ülkenin son 13 yılın en düşük seviyesinde büyüyeceğini öngördü.

Ekonominin 3. çeyreğe kadar dibi görmeyeceğini söyleyen Pimco'nun Singapur'daki yöneticilerinden Ramin Toloui, "Politika yapıcılar teşvik uygulayacak ama bu 2009'daki düzeylerdeki gibi olmayacak" dedi. Toloui, şimdiki teşviklerin, emlak piyasası kontrolleri hedefiyle sınırlanmış olacağını düşünüyor.

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco, Çin'in bu yıl yüzde 7'lerin ortasında büyüyeceğini ve bunun 1999'dan bu yana en düşük büyümeye işaret edeceğini söyledi.

Çin'in 2009'dakine kıyasla çok daha ölçülü düzeyde olması beklenen teşviklerinin, kredilerin iflasını önleyebileceği düşünülüyor.

Munzam karşılık indiriminin sert inişi kontrol etmek için yapıldığını belirten Londra'daki SLJ Macro Partners LLP'nin ortaklarından Stephen Jen, bu para politikalarının tepkisel ve analistlerin beklediğinden çok daha farklı olduğunu söyledi.