Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi maliye bakanları Brüksel'deki toplantılarının ikinci gününe hazırlanırken, Yunanistan'ın euro birliğinden çıkışı önleyip önlemeyeceğine ilişkin endişeler üzerine euro 4 ayın en düşüğüne yakın seyretti.

Yunanistan cumhurbaşkanı bugün aşırı millliyetçi parti dışında kalan diğer siyasi parti liderlerini, teknokrat bir hükümet kurulmasını görüşmek üzere çağıracak. Geçtiğimiz çeyrekte 2. kez üst üste daraldığına işaret edeceği düşünülen Avrupa'nın ekonomik büyüme verilerinin öncesinde euro, yen karşısında 3 ayın en düşüğünden yalnızca yüzde 0.3 uzakta seyretti. Fed'in son toplantısının tutanaklarını yayınlamasının öncesinde dolar talepleri desteklendi.

Avrupa'daki temellere ve gelişmelere bakıldığında, tüm öğelerin euro için negatif olduğunu belirten Sidney'deki Royal Bank of Scotland Group Plc'nin Döviz stratejistlerinden Greg Gibbs, euronun zayıfladığını, bu noktadan sonra her rallinin bir satış fırsatı olacağını söyledi.

Daha erken saatlerde 1.2814 dolar düzeyinden 18 Ocak'tan bu yana en düşüğünü kaydeden euro, daha sonra dolar karşısında 1.2823'den 1.2830'a yükseldi. Euro, yen karşısında da 102.39'dan 102.54'e çıktı. Euro, dün yen karşısında 102.23 seviyesine gerileyerek 16 Şubat'tan bu yana en düşüğüne işaret etmişti. Yen ise dolar karşısında 79.85'den 79.92'ye geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.8 kayıpla 5. gününü de ekside kapadı.