Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan Chase&Co., 2 milyar dolarlık işlem zararının ardından, aralarında yakın zamanda görevinden alınan Baş Yatırım Müdürü Ina Drew'ün de bulunduğu çalışanların teşvik primlerini yeniden değerlendirecek.

Kurumun iki kıdemli yöneticisi, çalışanın finansal ya da itibari zarar neden olması hâlinde, bankanın hisse ödüllerini iptal edebileceğini ya da verdiği primi geri isteyebileceğini söyledi. Henüz kesin bir kararın bulunmamasından ötürü adının paylaşılmasını istemeyen yetkililerden biri, bankanın uygun olursa, primi geri isteyeceğini kaydetti.

JP Morgan'ın eski baş yatırım müdürü Ina Drew'ün işini kaybetmesiyle sonuçlanan 2 milyar dolarlık zarar, Wall Street'in prim ödemelerine dair eleştirileri artırması ve regülatörlerin işlemleri araştırmasıyla, bankanın "geri isteme" politikasını sınava tabî tutabilir. Bankanın CEO'su Jamie Dimon, zarar getiren stratejinin zayıf yönetilmiş ve izlenmiş olduğunu, bunun da daha sıkı bankacılık düzenlemeleri isteyenlerin safını güçlendirdiğini savundu.

Şu anki siyasi ortamın çok hassas olduğunu ve durumun daha kötü bir zamana denk gelemeyeceğini söyleyen Legal&General Investment Management'ın kredi analistlerinden David Knutson, regülatörlerin baskısının JP Morgan'ın primleri geri ödemesine neden olabileceğine belirtti.