Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hükümet krizi yaşayan ve eurodan çıkış ihtimali konuşmalarının kol gezdiği Yunanistan'ın eski başbakanı Costas Simitis, ülkenin Euro Bölgesi'nde kalmasının gerektiğini, drahmiye geçişin Yunanistan için felaket olacağını savundu.

"Euro Bölgesi'nde kalıp kalmayayı sorgulamanın anlamsız olduğunu söyleyen Simitis,  drahmiye geri dönüş fikrinin işlemeyeceğini söyledi.

Lüksemburg Başbaşanı Jean-claude Juncker dün Yunanistan'ın eurodan çıkışı tartışmalarını "anlamsız" ve "propaganda" olarak niteledi. 6 Mayıs'taki seçimlerden bu yana hükümet kurmaya çalışan ülke, siyasi kriz yaşıyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, ulusal birlik hükümeti kurulması ve ülkeyi Euro Bölgesi'nden çıkışa sürükleyebilecek yeni seçimlerin yapılmasını engelleme konularında başarılı olamadı.

Avrupa'nın ekonomik ve parasal birliğinden ayrılmanın anlamsız bir tartışma olduğunu savunan Simitis, Yunanistan'ın eurodan çıkmasının "felaket" olacağını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyelerinden Patrick Honohan 12 Mayıs'ta, Yunanistan'ın eurodan çıkışının teknik olarak yönetilebileceğini, ancak para birliğinin güvenini sarsacağını ifade etmişti.